Marja Tol

Marja vierkant-5873Joy Consult, bureau voor Creatief Systemische Coaching en Energy Healing in Haarlem sinds 1994, is een initiatief van Drs. Marja Tol (1954), sociaal pedagoog.
De creatieve coachings- en ontspanningsmethode is gebaseerd op 30 jaar ervaring met groepstrainingen en coachen van intensieve  individuele veranderingsprocessen. Mijn professionele aanpak is gebaseerd op gedegen vakkennis en intuïtieve kwaliteiten. Ik ben een coach die onbeoordeeld en opbouwend kritisch luistert. Cliënten worden gemotiveerd om vanuit zelfvertrouwen en zelfkennis authentieke keuzes te maken.
Na mijn studie ben ik jaren werkzaam geweest als sollicitatie trainer en adviseur van diverse sollicitatie centra. In deze functie heb ik methodieken ontwikkeld, groepstrainingen en thema workshops verzorgd en individuele (langdurig) werkzoekenden individueel gecoacht.

Binnen Joy Consult heb ik succesvol lezingen en cursussen Creatieve Carrière Planning gegeven. Verder workshops Empowerment en balans werk-prive leven.
Daarnaast begeleidde ik familieopstellingen. Een prachtige manier om de helende werking te ervaren van het oplossen van conflicten in relaties en de kracht van het innemen van je eigen plek.
De inzichten en ervaringen met systemisch werk hebben ook bijzonder waardevolle processen op gang gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling en daardoor mijn coachings kwaliteiten verdiept.

Van 2007 tot 2016 ben ik, naast mijn praktijk, met veel plezier als programma coördinator werkzaam geweest bij sociaal cultureel centrum Wij Heemstede/voorheen Casca.
Naast het opzetten van projecten en samenwerken met diverse organisaties was ik verantwoordelijk voor het programmeren van films, lezingen en cursussen en het begeleiden van vrijwilligers.

Mijn spirituele ontwikkeling wordt gevoed door dagelijkse healing tao-, yoga- en meditatie beoefening. De Avalon ELA energie heeft mijn vitaliteit en intuïtieve ontwikkeling enorm positief beïnvloed.
Sinds 1986 ben ik getrouwd met Rene, samen hebben we twee hele fijne kinderen.
Onze relatie is een voortdurende bron van geluk, humor, leren en intense verbinding.

Aanvullende opleidingen zijn: Intuïtieve ontwikkeling, Reiki, Biografiek voor professionals, verliesverwerking, Empowerment, Healing Tao training bij Kawah Choy en Reinoud Eleveld, systemisch werken (Hellinger instituut Groningen), Avalon ELA Energy-Healing bij het instituut voor Spirituele en Mentale training van Marion Berndsen.
Workshops/seminars gevolgd o.a. bij Bert Hellinger, Hunter Beaumont, Peter en Otteline van Zuilekom, Jacob Schneider, Albrecht Mahr, Stephan Hausner, Elly te Brake, Daan van Kampenhout.

“Als met aandacht en plezier keuzes gemaakt worden, kun je dat direct aflezen aan wat je vorm geeft in je leven”.