Workshop familieopstellingen

Met behulp van deze krachtige methodiek worden patronen zichtbaar die onze (familie)relaties sterk beïnvloeden. Hierdoor kun je ervaren hoe deze hardnekkige patronen kunnen veranderen.

Waarover gaat een opstelling?

Deze werkwijze is interessant voor iedereen met uiteenlopende levensvragen of thema’s, bijvoorbeeld over je relatie, familie, kinderen, ziekte of je werk. Ook kan het gaan over steeds terugkerende emoties zoals depressie, angsten, rouw, woede, verdriet of schaamte. Door een familieopstelling voel je indringend wat er werkelijk speelt en ervaar je de kracht van het innemen van je eigen plek in relaties.

Thema`s:
De relatie met mijn vader/moeder is sinds mijn puberteit verslechterd.
Ik krijg maar geen fijne partner.
Voortdurend zak ik weg in depressies.
Ik voel me altijd buitengesloten.
De relatie met mijn dochter/zoon is hopeloos.
Wat ik ook doe niets lukt.
De spanningen lopen steeds weer hoog op tussen mijn partner en mij.
Voortdurend ervaren we spanningen tussen elkaar en onze kinderen in ons samengesteld gezin.
Onzekerheid over de plek op je werk
Weinig verbinding ervaren met het werk, collega`s, de organisatie
Omgaan met conflicten

Werkwijze

Naar aanleiding van een vraag, kiest iemand vertegenwoordigers (representanten) voor zichzelf en andere belangrijke personen uit zijn familie- of relatiesysteem. De vraagsteller stelt hen vervolgens intuïtief in relatie tot elkaar op in de ruimte.

Het opmerkelijke is dat representanten dezelfde gevoelens en onderlinge verhoudingen tonen als de echte familieleden, zonder dat zij ook maar iets over de familie weten. Via de representanten is het mogelijk op een dieper niveau terecht te komen dan we met ons verstand kunnen begrijpen.

Vervolgens wordt door verandering van posities van representanten een zo optimaal mogelijke ordening gevonden. Er ontstaat een nieuw innerlijk beeld dat ondersteuning kan geven als krachtige hulpbron in leven en werk.

Hoe ziet deze dag eruit?

Op deze dag worden circa vijf opstellingen begeleid n.a.v. een persoonlijke vraag.  Je geeft vooraf te kennen of je al dan niet een eigen vraag wilt opstellen. Als deelnemer ben je helemaal vrij om representant of toeschouwer te zijn.  Steeds blijkt weer dat het voor alle aanwezigen indrukwekkend is; je krijgt diep inzicht in de verborgen kracht van familie- en relatiesystemen waardoor je eigen situatie en dat van het familieveld positief kan veranderen.

Begeleiding   

Marja Tol, getrouwd en moeder van twee kinderen en opgeleid als pedagoog, heeft meer dan 35 jaar ervaring in het werken met veranderingsprocessen. Ze is gespecialiseerd in systemisch coachen en heeft met haar man een praktijk voor relatiecoaching.

Praktische informatie

Momenteel begeleid ik alleen individuele opstellingen in mijn praktijk.
Een workshop bij iemand thuis is ook mogelijk wanneer jij zelf deelnemers vraagt.
Het minimum aantal is 6.
Zit je bijvoorbeeld in een yoga-, intervisie,- opleidings -of bewustzijnsgroep dan kun je mij uitnodigen.
In beide gevallen is de prijs 50 euro per persoon voor een dagdeel.

Tijd: 10.00-13.00 uur en/of 13.00-16.00 uur
Bijdrage: 50 euro

Informatie/aanmelden:
06-11928218
marjamtol@gmail.com