Familieopstellingen 21 oktober

Op zondag 21 oktober maak je kennis met de methodiek van familieopstellingen. Met behulp van deze krachtige methodiek worden patronen zichtbaar die onze (familie)relaties sterk beïnvloeden. Hierdoor kun je ervaren hoe deze hardnekkige patronen kunnen veranderen.

Waarover gaat een opstelling?

Deze werkwijze is interessant voor iedereen met uiteenlopende levensvragen of thema’s, bijvoorbeeld over je relatie, familie, kinderen, ziekte of je werk. Ook kan het gaan over steeds terugkerende emoties zoals depressie, angsten, rouw, woede, verdriet of schaamte. Door een familieopstelling voel je indringend wat er werkelijk speelt en ervaar je de kracht van het innemen van je eigen plek in relaties

Werkwijze

Naar aanleiding van een vraag, kiest iemand vertegenwoordigers (representanten) voor zichzelf en andere belangrijke personen uit zijn familie- of relatiesysteem. De vraagsteller stelt hen vervolgens intuïtief in relatie tot elkaar op in de ruimte.

Het opmerkelijke is dat representanten dezelfde gevoelens en onderlinge verhoudingen tonen als de echte familieleden, zonder dat zij ook maar iets over de familie weten. Via de representanten is het mogelijk op een dieper niveau terecht te komen dan we met ons verstand kunnen begrijpen.

Vervolgens wordt door verandering van posities van representanten een zo optimaal mogelijke ordening gevonden. Er ontstaat een nieuw innerlijk beeld dat ondersteuning kan geven als krachtige hulpbron in leven en werk.

Hoe ziet deze dag eruit?

Op deze dag worden circa vier opstellingen begeleid n.a.v. een persoonlijke vraag.  Je geeft vooraf te kennen of je al dan niet een eigen vraag wilt opstellen. Als deelnemer ben je helemaal vrij om representant of toeschouwer te zijn. Het blijkt altijd weer dat het voor alle aanwezigen indrukwekkend is; je krijgt diep inzicht in de verborgen kracht van familie- en relatiesystemen waardoor je eigen situatie verhelderd kan worden.

Begeleiding   

Marja Tol, getrouwd en moeder van twee kinderen en opgeleid als pedagoog, heeft ruime ervaring in het werken met veranderingsprocessen. Ze is gespecialiseerd in systemisch coachen en heeft met haar man een praktijk voor relatiecoaching.

Gea Boschma, moeder van twee kinderen uit een eerdere relatie met een LAT-relatie, is opgeleid als Integratief psychotherapeut en systemisch coach en heeft een praktijk voor individuele – en relatietherapie in Haarlem. Ze is gespecialiseerd in verlatingsangst, hechting, rouw en verlies.

Praktische informatie

Zondag 21 oktober 2018,
Tijd: 10.00-16.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur
Locatie: Flow Plaza, Zaanenstraat 18, Haarlem.
Bijdrage: 75 euro met opstelling,
50 euro als representant (incl. btw, koffie/thee).

Informatie/aanmelden: T 06-11928218 of marjamtol@gmail.com